Mees Walter viert de kleur. Dagelijks observeert hij de kleuren in de natuur om deze te kunnen vatten, digitaliseren en manipuleren tot de dichtstbijzijnde vorm van universele perfectie. 
De Foto’s van Mees Walter worden laag over laag opgebouwd. Hij werkt altijd met foto’s van objecten die hij zelf gemaakt heeft. Door deze foto’s digitaal van hun achtergrond te ontdoen, wordt het object uit zijn context gerukt om vervolgens een andere betekenis in een nieuwe gecreëerde context te krijgen. Spelend met verschillende soorten licht en schaduw construeert hij een diepte die een doorkijk naar een andere werkelijkheid biedt.
Op het eerste gezicht lijkt zijn werk abstract, maar in in feite is het een bewerking van het figuratieve. De vormen en kleuren op de foto’s zijn bewerkt maar nog wel te herleiden naar hun oorsprong.
In de driedelige fotoreeks FLAT FLORAL heeft Mees Walter digitaal geschilderd met een diverse groep bloemen. Toen hij bij de bloemist was om een boeket te kopen voor de potentiële liefde van zijn leven, kon hij de schoonheid, waarnaar hij op zoek was, niet vinden. Hij besloot verschillende bloemen te kopen om zo zelf (digitaal) een bos bloemen te construeren, tot dé perfecte bos. Omdat perfectie subjectief is en er veel van afhing, werden het er drie.