Mees Walter viert de kleur. Dagelijks observeert hij de kleuren in de natuur om deze te kunnen vatten, digitaliseren en manipuleren tot de dichtstbijzijnde vorm van universele perfectie. 
De Foto’s van Mees Walter worden laag over laag opgebouwd. Hij werkt altijd met foto’s van objecten die hij zelf gemaakt heeft. Door deze foto’s digitaal van hun achtergrond te ontdoen, wordt het object uit zijn context gerukt om vervolgens een andere betekenis in een nieuwe gecreëerde context te krijgen. Spelend met verschillende soorten licht en schaduw construeert hij een diepte die een doorkijk naar een andere werkelijkheid biedt.
Op het eerste gezicht lijkt zijn werk abstract, maar in in feite is het een bewerking van het figuratieve. De vormen en kleuren op de foto’s zijn bewerkt maar nog wel te herleiden naar hun oorsprong.
In de zesdelige fotoreeks FINDING DEPTH heeft Mees Walter digitaal geschilderd met de verbena bloem. Een bloem die per toeval op zijn pad kwam tijdens het wandelen. Of eigenlijk kwam Mees toevallig op het pad waar de bloemen groeiden. De verbena’s deinsden langzaam op en neer in de wind. Nadat hij er een foto van had genomen, merkte hij op dat het sublieme gevoel dat de bloemen in hem opriepen, niet in de foto was gevat. Hij plukte de bloem, en onderzocht hoe dit gevoel te vatten in beeld.